Een touringcar huren: alles wat je moet weten!

0
700
Touringcar huren

Je organiseert een schoolreisje voor de school waar jij leerkracht bent. Met je familie ben je van plan om de kerstmarkt in Aachen te bezoeken. Het bedrijfsuitje met je collega’s staat weer voor de deur en jij bent de aangewezen persoon om deze te organiseren. Of het nu een schoolreisje, een familiereisje of een bedrijfsuitje is; je bent op zoek naar een touringcar om je gezelschap veilig op de plaats van bestemming te brengen. Maar waar moet je op letten als je een touringcar wilt huren? In dit artikel een aantal tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Ga voorbereid op zoek naar een touringcar

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte touringcar is het belangrijk om eerst het een en andere op een rijtje te zetten. De huurprijs is vaak afhankelijk van het aantal personen wat vervoerd moet worden, de af te leggen afstand en hoe lang je de bus wilt huren. Zet daarom voordat je prijzen gaat vergelijken eerst de volgende punten voor jezelf op een rijtje:

  • Hoeveel personen gaan ermee? In geval van een schoolreisje dien je ook rekening te houden met de begeleiders. Een begeleider op de 6 à 10 kinderen is wenselijk. Vol = vol; er kunnen nooit meer personen mee in de bus dan het aantal zitplaatsen.
  • Wat is de vertrektijd en de aankomsttijd? En wil je halverwege de dag nog van de ene locatie naar de andere locatie. Zet zo nauwkeurig mogelijk alle tijden en afstanden op een rijtje.
  • Hoe lang wil je de bus huren? Het is al mogelijk om een touringcar voor een dagdeel te huren, maar ook een hele dag en zelf een heel weekend.

Tip 2: Vergelijk diverse verhuurbedrijven

Heb je alle bovenstaande punten voor jezelf op een rijtje gezet? Ga dan op zoek naar verhuurbedrijven en vraag een aantal offertes op. Afhankelijk van de grootte van de groep kan er gekozen worden voor een mini touringcar, een normale touringcar of een dubbeldekker. En afhankelijk van je doel van de reis kan er ook nog gekozen worden tussen een normale uitvoering of een extra luxe bus met bijvoorbeeld extra ruimte.

Tip 3: Laat je goed op de hoogte brengen van de voorwaarden

Voorkom verrassingen en laat je goed op de hoogte brengen van de voorwaarden. Hoe zit het met BTW, eventuele verzekeringen en de brandstof? Sommige verhuurbedrijven hanteren een aantal vrije kilometers en daarboven betaal je een bedrag per extra gereden kilometer. Bij anderen zit de brandstof bij de huurprijs inbegrepen. Let er ook goed op dat niet elke maatschappij naar het buitenland rijdt.
Veiligheid gaat boven alles; ga van tevoren op internet op zoek naar reviews van andere huurders. Hiermee kun je al een goed beeld krijgen van de betrouwbaarheid van de busmaatschappij en of ze veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Tip 4: Geef al je wensen van tevoren door

Het is belangrijk dat de chauffeur onderweg niet te veel wordt afgeleid. Geef daarom van tevoren al je wensen door. Wil je een film kijken of bepaalde muziek luisteren? Moet er nog iemand op een andere plek opgehaald worden? Geef dit door! De chauffeur zal er alles aan doen om het jullie zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Een goede reis gewenst!