Veilig beleggen in Crypto wat is het en hoe begin je eraan? 

0
1731

Cryptomunten, het is niet meer weg te denken tegenwoordig. Iedereen heeft het erover en iedereen kent wel iemand die cryptomunten in bezit heeft. Maar hoe beleg je veilig in crypto en wat voor soorten crypto zijn er allemaal? De wereld van crypto is eindeloos. 

Maar wat is cryptocurrency nu eigenlijk? 

Cryptocurrency is een vorm van digitaal geld en wordt ook wel cryptomunten genoemd. Cryptocurrency is online geld, het is niet tastbaar in de vorm van munten en biljetten maar een digitale stukjes versleutelde code. Je kunt het vergelijken met een bankbiljet van 500 euro. Dit bankbiljet is 500 euro waard omdat dit in het serienummer staat. Dit is een unieke code waarmee het bankbiljet wordt geïdentificeerd. Dit nummer bevestigd het legitimiteit van het biljet. Cryptocurrency is eigenlijk dus deze code alleen dan zonder het fysieke biljet, de waarde zit in de code.  

Waar koop je cryptomunten? 

Als eerste wil je natuurlijk weten hoe je crypto kan kopen, dit kan bij een broker. Een broker is een platform dat cryptomunten aanbiedt die je dan vervolgens kunt kopen. Het is belangrijk om voor de juiste broker te kiezen. Tegenwoordig zijn er veel partijen die deze services aanbieden. Lees je daarom goed in over welke broker of exchange te gebruiken, kies voor een betrouwbare en secure partij. Om fraude en oplichting te voorkomen is het verstandig te kiezen voor een gerenommeerde, wereld partij te kiezen, zoals eToro, Libertex en Bitvavo. 

Meer informatie over cryptocurrency 

Je wilt vast en zeker meer te weten komen over cryptocurrency. In welke kun je het beste beleggen? Ga je voor de long-term of kies je ervoor om short te gaan? Bankr heeft alle informatie voor je klaar staan. Informatie over specifiek cryptomunten, zoals telcoin, bitcoin, Ethereum en nog veel meer. Zo kun je ook hier kijken naar koop telcoin met iDeal.

Stap voor stap cryptocurrency kopen

Bankr legt je stap voor stap uit hoe je cryptocurrency koopt. Er zijn veel stappenplannen te volgen over de verschillende manier van crypto kopen. Ze leggen je uit welke manieren er zijn, welke voordelen en nadelen er zijn van de manier die je wilt gebruiken om te beleggen in cryptomunten. Bankr is dus een handige website wanneer je geïnteresseerd bent in het beleggen in deze digitale munteenheden. Ook vergelijken zij brokers voor je en staat er veel uitleg over welke broker je het best kunt kiezen op basis van wat je plannen zijn voor het beleggen en dat is natuurlijk erg prettig.