EPDM dakbedekking: de voordelen

0
785

EPDM dakbedekking is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Dat is niet zo vreemd, want EPDM dakbedekking heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking. In dit artikel leggen we je uit wat epdm dakbedekking is, waarom het zo populair is en hoe je het zelf plaatst!

Wat is EPDM?

EPDM dakbedekking, ook wel ethyleen propyleen dien monomeer (of kortweg EPDM) genoemd, is een type dakbedekking dat de laatste jaren steeds vaker gebruikt wordt. Deze duurzame en waterbestendige variant van dakbedekking heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten, zoals bitumen of pvc dakbedekking.

Waarom kiezen voor EPDM?

Het grootste voordeel van EPDM dakbedekking is dat het erg duurzaam is. EPDM dakbedekking heeft een levensduur van meer dan 50 jaar, waardoor je niet snel opnieuw aan de slag hoeft met de plaatsing ervan. Daarnaast is EPDM dakbedekking ook waterbestendig en bestand tegen extreme temperatuurverschillen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je dak in alle weersomstandigheden goed beschermd wordt.

Om optimaal gebruik te maken van de voordelen van EPDM dakbedekking, is het belangrijk om een kwaliteitsproduct te kopen en de plaatsing goed uit te voeren. Je kunt zelf EPDM dakbedekking aanschaffen en plaatsen, maar je kunt ook gebruikmaken van de diensten van een ervaren professional.

Hoe plaats je zelf EPDM dakbedekking?

Om te beginnen is het belangrijk om de dakbedekking goed voor te brengen; als je dat namelijk niet goed doet, kun je problemen krijgen met lekkages. Dit stap-voor-stap instructieboekje legt je precies uit hoe je EPDM dakbedekking moet plaatsen. Let er bij de plaatsing van EPDM dakbedekking op dat je de juiste materialen gebruikt, zoals speciaal bevestigingsmateriaal en een epdm lijm. Ook is het belangrijk om een goede dakconstructie te gebruiken die weerbestendig en waterdicht is. Zo voorkom je beschadigingen aan de EPDM dakbedekking en verleng je de levensduur ervan. Start bijvoorbeeld met het repareren van eventuele scheuren of gaten in de oude constructie, voordat je begint met plaatsing van nieuwe EPDM dakbedekking. Let er daarnaast op dat de bevestigingsmiddelen stevig en waterdicht zijn, om lekkages te voorkomen. Tot slot is het belangrijk dat je de dakbedekking op perfect rechte lijnen aanbrengt, zodat er geen overlappende of bol staande delen ontstaan die voor problemen kunnen zorgen.

We hopen dat dit artikel je duidelijk heeft gemaakt wat EPDM dakbedekking is, waarom het zo populair is en hoe je het zelf kunt plaatsen. Met deze informatie ben je goed voorbereid. Succes!