Underlayment platen: de basisconstructie voor meubels en meer!

0
914

Is het al tijd voor een nieuwe klus in huis? In de zomervakantie zijn er vele mensen geweest die ervoor hebben gekozen om te gaan klussen in huis. Klussen in de tuin, het schilderen van het houtwerk en overig onderuit in huis, de zomervakantie ie was een prima periode om deze klussen uit te voeren. Echter zijn de meeste klussers nog lang niet klaar. Wellicht wil je wel iets nieuws bouwen in huis. Je koopt je materialen, maakt de tijd vrij en gaat weer aan de slag met de volgende klus. 

Wanneer je een constructie wilt maken in huis, zul je hier het juiste materiaal voor nodig moeten hebben. Underlayment platen zorgen bijvoorbeeld voor de perfecte basis voor je constructie. Hoe zorg je er nu voor dat het werk op zijn best gebeurd zodat je hier weinig onderhoud aan hoeft te verrichten? We vertellen je er graag over!

Underlayment platen voor constructieve toepassingen 

Voor iedere klus is er geschikt underlayment te verkrijgen en zijn underlayment platen hiervoor uitermate geschikt. De platen zijn klaar voor gebruik en beschikken over de juiste kwaliteit, waarna je de platen gelijk kunt gebruiken voor de klus. De underlayment platen bieden een goede basis voor constructieve toepassingen. Je kunt de underlayment platen namelijk gebruiken voor zowel wand-, vloer als dakplaten, om hier vervolgens de daadwerkelijke vloer op te leggen, stucwerk aan te brengen of om het dak te bekleden met dakbedekking. De underlayment platen vormen de basis, waarna ze verder worden afgewerkt en getimmerd in een klus. 

Wil je een gipswand plaatsen in huis? Ook hier zullen underlayment platen weer de basis vormen. Je plaatst de underlayment platen in een houten constructie, om hier vervolgens de gipsplaten op te monteren!

Verschillende soorten underlayment platen kopen

Er zijn verschillende soorten underlayment platen te gebruiken. Alle soorten platen vormen de basis van de constructieve toepassingen, maar zit er toch een verschil in het soort materiaal. Een populaire houtsoort die ook in underlayment platen wordt gebruikt, is vurenhout. Het plaatmateriaal van vurenhout is ideaal om te gebruiken binnenshuis, terwijl het plaatmateriaal van stevige houtsoorten juist meer geschikt is voor buitenshuis! 

Bovendien zijn er verschillen in de lengte- en breedtematen. De dunne variant underlayment platen zijn te verkrijgen in 9 en 12 mm, terwijl de stevige en dikke platen te verkrijgen zijn in 18mm of 21mm. Maak voor jezelf een inschatting hoeveel materiaal je nodig hebt, schaf de underlayment platen aan, waarna je snel aan de slag kunt met je klus!