Stappenplan voor het inrichten van je badkamer

0
861
Badkamer

Je hebt een huis gekocht en nu moet er badkamer in, spannend! Of je bent van plan om je badkamer te gaan verbouwen omdat hij ouderwets is geworden. Als je niet helemaal weet hoe je het aan moet pakken, heb ik een stappenplan voor je opgesteld voor het inrichten van je nieuwe badkamer.

De basis van je badkamer

Eerst begin je met de basis. Zijn alle buizen en kabels goed aangelegd? Je gaat hier nadenken over wat voor verlichting je in je badkamer zou willen. Ook kun je hier de tegels voor de vloer en de muur gaan uitkiezen. Bedenk welk kleurenschema je zou willen. Wil je bijvoorbeeld een serene witte badkamer, of een badkamer met zwart keramiek? Of wil je een soort combinatie, met natuurlijke elementen zoals steen er in? En als je een bepaalde kleur terug wil laten komen, zoals blauw, waar ga je dit dan doen? Alleen in de handdoeken of ook in de tegels? Denk overal over na en zoek ook online inspiratie op.

De douche

Je kunt hier kiezen: een douchecabine, of een losse douchewand kopen. Douchewanden zijn fantastisch voor een inloopdouche met een regendouche er in. Een douchecabine is handig omdat je hem sneller neer kunt zetten en hij zorgt ervoor dat je badkamer schoner blijft. Dus, welke douchesoort ga jij kiezen? Denk ook na over de douchekop. Je kunt bijvoorbeeld allerlei snufjes installeren in je douche, zoals een massagesysteem of alleen een massagedouchekop. Je hebt zelfs douchefonteinen. Ook is het goed om te denken over wat voor douchewand of cabine je wil, een doorzichtige om de indruk te wekken dat er meer ruimte is bijvoorbeeld. Of juist een matte die je meer een privé gevoel geeft. Je kunt trouwens ook een bad nemen en daar een douche in installeren, of een apart bad neerzetten.

De badkamermeubels

Met badkamermeubels maak je je badkamerinrichting compleet. Denk aan spiegels, de wasbakken, en de kastjes. Een badkamermeubel kan modern en strak zijn, of juist een heel natuurlijke uitstraling hebben. Zo heb je ook waskommen die wit zijn voor een moderne look, of je neemt juist een stenen waskom om je het gevoel te geven dat je buiten in de natuur bent. Kies je badkamermeubel set zo dat het allemaal bij elkaar past, maar ook bij de verdere inrichting van je badkamer. Of neemt juist badkamermeubels die afsteken tegen de uitstraling van de rest van je badkamer, dat geeft een eclectisch gevoel en is heel knus. Veel succes met het inrichten!