Leren laptoptas: onmisbaar voor onderweg

0
651
leren laptoptas

De laptop: we kunnen echt niet meer zonder. En dus kun je ook niet zonder een echt leren laptoptas. Want die laptop gaat overal mee naartoe. Hopelijk in de leren laptoptas waar hij veilig is en wel tegen een stootje kan. Je kunt nu de straat niet op of je ziet mensen lopen met een leren laptoptas om de schouder, op weg naar de volgende afspraak. Hoe anders as dat vroeger. Nog niet zo heel lang geleden…

Computer, nieuwe uitvinding

Je kunt het je nauwelijks meer voorstellen, maar nog niet zo lang geleden was er een wereld zonder computers. Een wereld waarin mensen nog niet hun bron van informatie mee namen in leren laptoptas. We hebben het niet over de 18e of 19e eeuw. Nee, we hebben het over de jaren 80 van de vorige eeuw. Pas toen kwam de computer, of PC zoals hij toen genoemd werd, langzaam de huishoudens binnen. Daarvoor deden we het toch echt zonder. Hoe hebben we het gered?

Bakbeesten

Die eerste computers waren trouwens bakbeesten, je kent ze vast nog wel. Van meenemen naar een andere plek was helemaal geen sprake. Die dingen waren niet te tillen. Ook in de jaren 80 deden de eerste draagbare computers hun intrede. Dat draagbaar moet je wel met een korreltje zout nemen. Eén van de eerste versies van zo’n laptop, de Osborne 1 woog meer dan tien kilo en hij had en scherm van maar enkele centimeters groot met daarom heen een hoop zware spullen. Die paste echt niet in een leren laptoptas. De GriD Compass, verschenen in 1982, zag er al wat lichter uit, maar met 8.000 dollar als prijskaartje, was die voor veel mensen niet te betalen.

Leren laptoptas om mooie uitvinding

Tijden zijn flink veranderd en vooral vanaf 2005 doet een laptop niet meer onder voor de gewone PC. Vandaar ook dat je laptops steeds meer ziet in plaats van de vaste computer. Het grote voordeel is dat je ze makkelijk kan vervoeren. Dat moet wel goed gebeuren, een laptop is een kwetsbaar apparaat. Een leren laptoptas biedt de veiligheid, maar ook het comfort voor de drager. Een leren laptoptas heb je in allerlei uitvoeringen. De inches die vaak vermeld staan bij de leren laptoptas geven de grootte van de laptop weer die erin past. Onnodig te zeggen dat een leren laptoptas in allerlei kleuren en modellen te krijgen is. Aarzel dus niet en bescherm je kostbare laptop met zo’n tas.