Twee tips voor je allereerste verhuizing

0
1416

Ga jij voor het eerst in je leven verhuizen? Dit zal je vast een beetje spannend vinden. Bij een verhuizing komt namelijk veel kijken en dit kan nogal overweldigend zijn als je dit nooit eerder hebt gedaan. Afgelopen maand ben ik zelf voor het eerst verhuisd, en ontdekte al snel een aantal dingen die ik handiger had kunnen doen. Om te zorgen dat de verhuizing bij jou wat soepeler gaat, deel ik in deze blog mijn tips voor een verhuizing.

Neem een aantal dagen vrij

Iets wat ik enorm had onderschat, was hoeveel werk het eigenlijk is om te verhuizen. Er hoefde niet veel geklust te worden, zowel aan mijn nieuwe als oude huis niet. Om deze reden dacht ik dat het verplaatsen van spullen appeltje eitje zou zijn. Dit was echter absoluut niet waar. Ik had totaal onderschat hoeveel spullen ik daadwerkelijk heb. Telkens als ik dacht dat ik alles ingepakt had, kwamen er toch weer allemaal spullen tevoorschijn uit een of ander kastje. Ik had voor mijzelf een weekend uitgetrokken voor het verhuizen, maar uiteindelijk moest ik hier toch nog twee dagen extra aanplakken. Onderschat de hoeveelheid werk dus niet en neem van te voren vast een aantal extra dagen vrij! Dit scheelt je enorm veel stress en gedoe op werk.

Schakel de hulptroepen in

Deze tip gaat ook over het onderschatten van de hoeveelheid werk. Mijn vriend en ik dachten dat wij het met zijn tweeën wel aan zouden kunnen om alles te verhuizen, maar dit viel nogmaals vies tegen. Wij hadden vanwege kostenoverwegingen besloten om geen verhuisbedrijf in te huren, maar dit was een grote fout. Het was enorm zwaar en veel werk om alle meubels te verhuizen, dat wij na een halve dag al besloten om toch maar een verhuisbedrijf te bellen. Hier zijn we uiteindelijk enorm blij mee geweest. Bovendien kregen wij uiteindelijk ook veel hulp van familie en vrienden. En eerlijk is eerlijk, zonder hen hadden we het in vier dagen nooit af gekregen. Wees dus niet bang om vrienden en familie om hulp te vragen. Schakel zoveel mogelijk hulptroepen in! Dit geldt ook voor benodigdheden als een container en een verhuisbusje. Dit soort dingen kosten je wat geld, maar schelen enorm veel moeite. Zo kun je een grofvuil container huren om al je afval in te dumpen waar je tijdens het verhuizen tegenaan loopt. Wij hebben dit gedaan en dit scheelt enorm veel ritjes naar de stort. Deze containers worden na afloop gewoon weer netjes opgehaald en geleegd door het verhuurbedrijf.