Geluidinstallatie huren, muziek erbij: feest! Maar, welke muziek?

0
716

Stel je voor: je bent op een feestje, je bent een beetje aangeschoten (de lichtjes zijn allemaal net iets sprookjesachtiger) je bent met al je beste vrienden en dan komt ook nog eens dat ene nummer uit de speakers geschald. Het goeie leven. Wanneer is de laatste keer dat je naar zo’n feestje bent geweest? Voor mij is het al veel te lang geleden, tot ik me bedacht dat ik ook gewoon m’n eigen feestjes kon gaan houden, als ik het zo mistte. En het valt allemaal best wel mee! Gewoon je eigen geluidinstallatie huren en klaar! Nou ja, klaar…

Wat voor muziek moet je dan draaien?

Je eigen geluidinstallatie huren is relatief makkelijk, maar de juiste muziek vinden? Muziek die precies de juiste boodschap afgeeft, precies de juiste mensen aantrekt? Dat is nog een klus. Ik heb een lijstje gemaakt van de meest populaire genres. Daar moet wel iets tussen zitten.

Hardstyle

Om te beginnen een stijl die steeds en steeds populairder aan het worden is. Ik hoor en zie steeds meer advertenties voor hardstyle festivals, hier in Nederland, maar ook op de rest van de wereld. Het is ergens grappig dat hardstyle zo’n groot iets is geworden. Het is natuurlijk ergens echt een niche-ding, je moet er van houden om er de hele avond op te kunnen feesten. Maar aan de andere kant zijn de simpele beats en de aanwezige, vaak mooie melodiën, ook juist aantrekkelijk voor een breed publiek. Let bij het geluidinstallatie huren wel op dat je niet het allergrootste bakbeest meeneemt, om je buren nog een goede nachtrust te bezorgen.

Rock

Rockmuziek is de oudste en meest ‘klassieke’ muziekstijl op deze lijst, en mijn persoonlijke favoriet. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van live instrumenten (hou hier rekening mee met een geluidinstallatie huren). Het was, en is ergens nog steeds, de muziek van de rebellen, de mensen die tegengas willen geven. Dit zijn ook de mensen die je aantrekt met rockmuziek, alhoewel het ook een alom geliefd en breed genre is. Maar, net zoals met hardstyle, moet je er zelf misschien nog wel het meest van houden om het de hele avond te kunnen draaien en een goede afspeellijst te kunnen maken.

Pop

Popmuziek staat natuurlijk voor ‘populaire muziek’. De kern van deze muziek is niet persé een specifieke stijl, maar het feit dat het gericht is op een zo breed mogelijk publiek. Iedereen komt wel naar een feestje waar pop gedraaid wordt (sommige rockliefhebbers met frisse tegenzin) Denk hier ook aan de geluidinstallatie huren, de muziek moet wel goed te horen zijn. Dat geldt natuurlijk voor elke muziek en elk goed feestje.

Het geven van een feestje is nog steeds niet zomaar iets. Je moet snacks regelen, soms zelfs personeel, een geluidinstallatie huren, noem maar op. Maar ga het toch een keer doen, het is zeker de moeite waard.

Ik ga voor een rockfeestje denk ik. Compleet met dresscode. Kom jij ook?