Even de kast uitruimen

0
507

Nog maar anderhalve week en dan is het alweer tijd voor de zomer! Voor vele mensen het favoriete seizoen van het jaar. Het is onnodig om te zeggen dat we in de zomer niet dezelfde kleding dragen als in de winter. Maar bij veel mensen hangt de kledingkast vol met heel veel kleding die helemaal niet gedragen wordt, welk seizoen het ook is. Dus voor het nieuwe seizoen hier is, ruimen de boel nog even lekker op. Lees je mee?

Van de broeken en de rokken

Laten we op een van de planken of delen van de kast beginnen: de broeken, rokken en dergelijken. Er zijn vast heel veel items die je niet meer past of die je al meer dan een jaar niet gedragen hebt. Als dat zo is, zijn die rijp voor de volgende eigenaar of voor de vuilnisbelt. Maak verschillende stapels voor weggooien en doneren en kijk zorgvuldig naar op welke stapel het kledingstuk hoort als jij besluit dat je het zelf niet meer wilt hebben.

Tot de shirts en truien

En als er iets is waar de meeste mensen heel veel van hebben, zijn het wel tops in alle vormen, maten, kleuren en modellen. Voor deze stapel geldt uiteraard hetzelfde. En door ruimte te maken, maak je dus plek voor dingen die je misschien nu in de winkel ziet hangen, die je liever wilt hebben.

Extraatjes in de kast

Er zijn vast nog wel dingen die je voor de zomer juist wilt kopen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne tussenjas, zoals een echte Parajumpers. Een Parajumpers jas dames is niet zo dik en dus perfect voor wanneer het Nederlandse weer onvoorspelbaar is en er ineens een bui openbreekt. Sowieso is het fijn om meerdere soorten lichte laagjes in de kast te hebben om mee af te wisselen.

Goed geordend

Heb je alles helemaal uitgezocht? Dan is het tijd om de boel weer netjes in de kast op te bergen. Besteedt ook hier tijd en aandacht aan zodat je spullen netjes blijven en langer meegaan en omdat het fijn voelt om een geordende kast open te trekken.

Wat nog meer?

Misschien is het sowieso wel handig om op dit punt even te kijken wat je nog nodig hebt voor de zomer. Je hoeft uiteraard niks meteen aan te schaffen maar het kan wel helpen om er alvast even naar te kijken. Denk bijvoorbeeld aan een goede zonnebril of een ander soort zomerkleding.