Hoe vind je de juiste schilder? Zoek niet verder!

0
753
schilder

Ben jij ook op zoek naar een schilder? Is het weer eens zo ver? Je huis heeft nodig een opknapbeurt nodig. Zowel vanbinnen en vanbuiten. Omdat jij niet zo handig bent, zoek je een schilder die het werk voor je kan doen. Maar waar begin je je zoektocht eigenlijk? Neem je dat “mannetje” via je vader? Of ga je voor een erkende schilder? Aangezien ik zelf een enorme niet handige kluns ben en  dit proces zo vaak doorlopen heb, heb ik besloten voor de mensen die met hetzelfde worstelen een blog te schrijven. Hoe vindt je de juiste schilder? Zoek niet verder maar lees vooral verder!

Wat heb je nodig?

Allereerst: Zoek je een schilder voor het binnenwerk, buitenwerk of allebei? Daar begint je zoektocht namelijk. Met het bepalen van de klussen die er gedaan moeten worden. Maak een lijstje van alles wat nodig is. Zijn het alleen de kozijnen of ook de muren? Is het houtwerk binnen en buiten nog in goede conditie? Pas als je duidelijk hebt wat je nodig hebt, kun je verder gaan zoeken. Pak je pen en loop door je huis. Schrijf alles op een briefje en ga dan op zoek naar de juiste schilder.

Welke schilder?

Welke schilder heb je nodig? Als het goed is heb je door je lijstje duidelijkheid gekregen naar welke klussen er moeten worden gedaan. Als je alleen een binnenschilder nodig hebt, dan zoek je naar een schilder die daarin gespecialiseerd is. Heb je alleen buitenwerk dat gedaan moet worden? Zoek dan naar een buitenschilder! En in het geval dat zowel binnen- als buiten-werk gedaan moet worden, dan zoek je naar een allround schilder. Werkspot.nl heeft alles in huis wat dat betreft.

Wees voorbereid

Ik weet dat het aanlokkelijk is om dat “mannetje” via je vader te kiezen omdat hij goedkoop is. Maar wat als er iets misgaat? Wie ga je dan aansprakelijk stellen? Ik heb zelf nare ervaringen hier mee gehad dus ik kies liever voor een schilder die een keurmerk heeft of ergens bij aan gesloten is. Toen ik namelijk een “mannetje” in huis had genomen, had hij het schilderwerk behoorlijk verpest. En ik kon er niks tegenin brengen, want het was allemaal zwart. Ik had hem al van te voren betaald en hij weigerde het werk opnieuw te doen zonder nieuwe betaling. Dit was de slechtste ervaring met een schilder ooit! Uiteindelijk heb ik alsnog een erkende schilder moeten inhuren en ben dus dubbel zoveel geld kwijtgeraakt aan het hele grapje. Op de website van werkspot.nl vind je zulke erkende schilders. Kijk bij hun profielen en naar de klantervaringen. Zo heb je al snel een beeld van welke schilders er goed zijn. Vraag een drietal offertes aan en maak dan de keuze.