TV liften: de minimalistische trend van nu voor in je huis

0
684
TV liften

Hip zijn hoeft zich niet te beperken tot kleding. Het kan alles omvatten omtrent een persoon. Iemand kan bijvoorbeeld een verfijnde muzieksmaak hebben, of een bepaalde flair die die uitstraalt. Ook je huis kan hip zijn. Denk bijvoorbeeld aan Zweedse designstoelen of hele mooie vintage vazen. Tegenwoordig is het minimalisme in je huis heel erg hip. Niet zo veel opsmuk, je plaatst maar een paar spulletjes die de toon bepalen. Daar past de trend van TV liften perfect bij. Als je je televisie niet gebruikt, wordt hij weggeschoven in een compartiment eronder. TV liften zijn kenmerkend voor het minimalisme. In deze blog vertel ik je waarom ze nou zo populair zijn. Wees ook hip met een TV lift!

Minimalisme

Het minimalisme kenmerkt zich met veel wit, zoals witte plantpotjes. Klinisch wit zelfs. Combineer het wit met aardetonen zoals donkergrijs of beige en je zit gebakken. Het huis is strak geordend met veel rechte lijnen en weinig organische elementen. De bedoeling van minimalisme is dat je rust creëert door het huis te strippen van onzinnigheid. Spulletjes kun je wegstoppen in kastjes, er hoeven niet zo veel kussentjes op de bank als je ze niet gebruikt, enzovoorts. Het huis weerspiegelt de hersenen: rust creëren. Zie minimalisme als mindfulness buiten je mind.

TV liften als verwezenlijking van het minimalisme

Zo veel mogelijk dingen wegstrippen uit je huis betekent ook dat je je televisie niet altijd binnen zicht hebt. TV liften doen de televisie verdwijnen als je hem niet gebruikt. Dit geeft jou ook weer rust, want je hoeft niet naar een zwart scherm te kijken. TV liften zijn de verwezenlijking van design. Je creëert meer ruimte in je huis, of het lijkt in ieder geval ruimer. Deze rust en ruimte doet echt wat met je hersenen, vandaar dat TV liften nu zo’n rage zijn. Trouwens hoeft niet je hele huis zo minimaal te zijn, je kunt ook gewoon beginnen met een TV lift en dan verder zien wat je doet.

Bewustwording

Ik had het eerder al over mindfulness, een andere trend van nu. Het mooie aan TV liften is dat ze jou ook meer mindful, oftewel bewuster maken. Doordat je je televisie actief moet oproepen als je hem wil gebruiken, ga je hem uiteindelijk minder gebruiken. En we weten allemaal echt wel dat het beter is om minder TV te kijken. Het installeren van TV liften is het beste dat je kan doen in huis voor je eigen bewustwording. Ga mee met de trend, samen zijn we hip met TV liften.