Telefoonscherm reparatie: dit zijn de opties

0
808
telefoonscherm reparatie

We hebben allemaal wel eens die momenten gehad dat je op je telefoon gaat zitten en je scherm breekt. Oke, misschien heeft niet iedereen die ervaring. Maar we breken in ieder geval met zijn allen heel wat telefoons. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe los je dit het beste op?

Wanneer je telefoonscherm is gebroken heb je verschillende opties. Je kunt niets doen. Schijnbaar wacht de gemiddelde persoon een aantal maanden voordat hij of zij de telefoon laat maken. Je kunt de telefoon opsturen naar een serviceprovider of de fabrikant van de telefoon. Je kunt ook zelf proberen het scherm van de telefoon te vervangen.

Zelf aan de slag

Deze laatste optie is natuurlijke de voordeligste keuze. Zo zijn er allerlei reparatiekits online te kopen en zijn er genoeg video’s te vinden met uitleg. Het is echter volgens veel fabrikanten niet aan te raden om zelf te gaan repareren. Het kan namelijk goed zijn dat er ook technisch wat is beschadigd bij het breken van het scherm. Dit zou je dan zelf misschien niet zien of weten, waardoor het technische mankement blijft bestaan. Daarbij verlies je bij een eigen reparatie van je scherm de verdere fabrieksgarantie. Het is daarom vaak veiliger en slimmer om een schermreparatie te laten doen door een expert.

Reparatie door de fabrikant

Een fabrikant kan uw tijdens de garantietermijn altijd repareren. Het voordeel hiervan is dat de fabrikant het product ten alle tijden kan herstellen en hiervoor de kennis en kunde in huis heeft. Het breken van een beeldscherm zal alleen vaak gezien worden als een schade die zelf veroorzaakt is en zal dus niet vergoed worden. Een nadeel van een schermreparatie bij de fabrikant, is dat het soms lang kan duren voordat je dan de telefoon weer terug hebt. Het opsturen naar de fabrikant en het terugsturen kost namelijk ook tijd. Naast de tijd die het vergt om de telefoon te repareren, zul je daar dus ook op moeten wachten.

Derde bedrijven

Een derde optie is om gebruik te maken van een reparatie specialist zoals bijvoorbeeld GSM Paradise. GSM Paradise heeft meerdere vestingen waar je direct kunt langsgaan. Je kunt hier vaak je telefoon afgeven en binnen een uur weer ophalen. Dat is dus veel sneller dan via een fabrikant! Een telefoonscherm reparatie kost dan vaak tussen de 40 en 200 euro. Dit is afhankelijk van het soort telefoon en de moeilijkheid van de reparatie. Ook bij een reparatiespecialist kun je er voor kiezen om je telefoon op te sturen. Bij GSM Paradise geldt er in ieder geval een ‘no cure, no pay’ regeling. Dus mocht de telefoon niet gemaakt kunnen worden, dan betaal je ook niets.

Voorkom nieuwe schade

Om in de toekomst geen nieuwe schade meer te krijgen aan je telefoonscherm is het goed om te investeren in ‘tempered glass screenprotectors’. Dit zijn een soort dunne schermpjes die over je eigen scherm heen gezet kunnen worden. Deze beschermen zo het scherm zonder dat dit iets verandert aan de gevoeligheid van je scherm. Dat voorkomt een nieuwe telefoonscherm reparatie.