Levenslessen van een brokkenpiloot

0
592

Stoot jij minstens twee keer per dag je kleine teen? Of moet je telefoon om de maand gerepareerd worden? Dan ben je waarschijnlijk net zo’n brokkenpiloot als ik. Om de een of andere reden lijken wij altijd ongeluk te hebben en loopt niks volgens plan. Soms kun je hier enorm gefrustreerd van raken. Maar geloof mij, je doet er helemaal niks van. Sommige mensen hebben nou eenmaal vaak geluk en anderen wat minder. En wij behoren tot die tweede categorie. Na 35 jaar leven als een onhandig persoon, heb ik voor jou wat tips verzameld om het je leven net iets minder ongelukkig te maken.

Een kale en lege vloer

Mijn grootste struikelblok is letterlijk struikelen. Mijn moeder zei vroeger al dat ik zelfs nog over een grasspriet zou struikelen. En moeders hebben altijd gelijk. Ik heb dus al snel in mijn leven geleerd om niks op de grond te leggen. Natuurlijk spreekt het voor zich om geen troep op de grond te laten liggen. Maar ik heb het ook over vloerkleden en draden bijvoorbeeld. Ga voorkeur voor laminaat of hout op je vloer in plaats van vloerbedekking. Want ja, ik ben zelfs een aantal keer over vloerbedekking gestruikeld. Voor geluks hebbers zal dit allemaal heel overdreven klinken. Maar als je net zo’n brokkenpiloot bent als ik, weet je dat ik gelijk heb.

Probeer niet alles zelf op te lossen

Als onhandig en ongelukkig persoon, maak je hoogstwaarschijnlijk wel een aantal ongelukjes per jaar mee. Van auto ongelukken tot bedrijfsongevallen, zo nu en dan zul je sowieso met schade te maken krijgen. Als dit 1 keer gebeurd, dan is dit natuurlijk niet zo erg om zelf op te lossen. Krijg je hier echter meer mee te maken, dan is het soms fijn om een specialist in te huren die je hierbij kan helpen. In 2018 had ik bijvoorbeeld al een aantal keer een klein ongelukje gehad met mijn auto. Ik had dus al mijn nodige papierwerk en gedoe achter de rug. Een tijdje later kreeg ik echter een wat groter ongeluk, waarbij ik last had van een whiplash. Ik was helemaal klaar met al die procedures en besloot om een advocaat in te huren om mij te helpen met schadevergoeding. Dit scheelde enorm veel werk en zorgen. Als je net als ik regelmatig te maken krijgt met verzekeringen en andere instanties, dan is dit een enorm goede tip. Dit maakt het leven als brokkenpiloot toch net een stukje makkelijker!