Kindling crackers: wat zijn het en wat kan ik ermee?

0
816
kindling cracker

Als je denkt aan kindling crackers zal er waarschijnlijk niet zo een twee drie een belletje gaan rinkelen denk ik. Toch zijn kindling crackers super handig als je een openhaard hebt. Het doel van kindling crackers is om je haardhout kleiner te maken tot aanmaakhout. Door het kleiner te maken is het makkelijker om aan te steken. Dit handig product helpt dus met het aansteken van uw haardvuur. Je hoeft dus niet meer in het wild te hakken op je hout om maar een paar goede aanmaakblokjes te krijgen. Je moet nog steeds hakken, alleen is het kinderlijk eenvoudig geworden. Op deze manier is het niet alleen veiliger, het is ook een stuk sneller. Meer informatie over hoe en wat vind je in het volgende stukje.

Kindling crackers: hoe moet ik het voor me zien?

Een kindling cracker is eigenlijk een soort zaag. Alleen werken kindling crackers totaal anders. Je plaatst je stukje hout op  het zaagje. Vervolgens sla je met een hamer op het stukje hout. Het hout splijt vervolgens in twee stukken. Dit proces kun je net zo vaak herhalen tot je de gewenste afmetingen hebt gekregen. Op deze manier loop je een stuk minder risico. Ook gaat het op deze manier nauwkeuriger en sneller. Je plaatst namelijk het stuk hout precies in het midden. Probeer maar eens met een hakbijl precies in het midden van een stukje haardhout te slaan. Dit is een behoorlijke uitdaging. Bovendien is het ook nog eens gevaarlijk aangezien je veel kracht moet zetten en met een gevaarlijk stuk gereedschap moet werken.

Waarom niet gewoon op de ouderwetse manier doen?

Als je gewend bent om te werken zonder kindling crackers zal je waarschijnlijk ook de toegevoegde waarde hiervan missen. Toch denk ik dat het zeker het overwegen waard kan zijn. Misschien denk je nu dat het niet zo snel zou zijn als op de traditionele manier. Dit kan ook in sommige gevallen waar zijn. Alleen is er een element dat ik heel belangrijk vind. Dit is de veiligheid. Het maakt niet uit hoe vaak je hebt gewerkt met een bijl en hout. Het is gewoon altijd een risico dat je neemt. Met kindling crackers verklein je dit risico. Natuurlijk blijft het altijd een beetje gevaarlijk werk. Waarom zou je het risico alsnog nemen terwijl dit nu veel makkelijk wordt gemaakt met kindling crackers, niet?