ITIL Training voor je eigen ontwikkeling!

0
786
ITIL Training

Niets is zo belangrijk als jezelf blijven ontwikkelen. Ik ben groot voorstander van trainingen, cursussen, clinics en bootcamps. Het volgen van deze leeractiviteiten zorgt ervoor dat je on ‘top of the game’ blijft. Zo zal je altijd op de hoogte blijven van de laatste activiteiten in jou branche. Zo ben ik  geïnteresseerd in IT trainingen. Ik ben namelijk programmeur en deze branche is zo dynamisch en veranderlijk dat ik mijzelf constant moet uitdagen om beter te worden. Zo ben ik terecht gekomen bij ITIL training. De trainingen zijn in het Engels en betreffen verschillende onderwerpen zoals: Service design, managing across the lifecycle en service operation. Dit is slechts een klein aantal trainingen van het totaal dat ITIL aanbiedt.  Ik zal je in de volgende alinea kort uitleggen waarom trainingen zo belangrijk zijn voor je ontwikkeling. Daarna zal ik kort uitleg geven over de manier van training en wat ITIL trainingen nu zo handig maakt.

Ontwikkelen met een ITIL training

Het klinkt misschien gek en je denkt dat je vast al genoeg kennis hebt. Maar daar heb je het mis. Je kan namelijk nooit genoeg kennis bezitten. Het is noodzakelijk om jezelf altijd bij te scholen. Dit komt doordat bijna elke branche onderhevig is aan ‘updates’. Elke branche ontwikkelt zichzelf en daardoor is het belangrijk dat jij dit ook blijft doen. Het is uiterst belangrijk dat je ervoor kiest om een training te volgen waarbinnen jij jezelf kunt ontwikkelen. Een training waar je echt iets van kunt leren.  Ik heb laatst een service design training gevolgd waarin ik duidelijk vertelt kreeg hoe ik voor een bepaalde klant een sevice design kon creëren.

De manier van ITIL training

Een ITIL training is een korte training op een specifiek gebied. Het is een opstap de goede richting in betreffende het onderwerp. Het is geheel aan jezelf hoelang je er over doet en het is belangrijk dat je je eigen temp aanhoudt. Daarnaast kun je sparren met medecursisten. Na het afronden van de cursus ontvang je en certificaat voor desbetreffende cursus. De cursussen zijn uitstekend thuis uit te voeren na of voor je werk. De trainingen van ITIL verhogen de productiviteit, optimaliseert kosten en verbetert de klantervaring. De trainingen van ITIL zijn dus uiterst gunstig voor de bedrijfsvoering. Het is erg belangrijk dat je werknemers zich blijven ontwikkelen binnen de markt waarin zij actief zijn. ITIL trainingen biedt hierbinnen een enorme kans.