In een glamping tent kamperen? Dit wil jij weten!

0
653
Glamping tent

Vakantie, veel mensen kijken hier het hele jaar naar uit. Waar kun je dit nu beter vieren dan op de camping? Midden in de natuur, de hele dag zon en alleen maar doen waar je zin in hebt! Toch zien mensen er tegenop zich te twee weken op te vouwen in een kleine tent. Ook het delen van het toiletgebouw met de hele camping weerhoudt mensen ervan hiervoor te kiezen. Een glamping tent biedt in dit geval de oplossing!

Voordelen van de glamping tent

Kamperen in een glamping tent, “glamping” genaamd, is een vorm van kamperen waarbij echte luxe centraal staat. Deze vorm van kamperen wordt “glamorous camping” genoemd. Zo beschikt zo’n tent over verschillende luxe opties die je in een normale tent niet gauw terug zult vinden. Ten eerste bestaat de glamping tent voor een groot gedeelte uit stevige houten balken waardoor er geen haringen meer gebruikt hoeven te worden. Dit zorgt voor veel ruimte naast de tent. Ten tweede is een glamping tent ruim opgezet, bevat het een keukenblok, een toilet en meerdere slaapcabines. Je ervaart een grote mate van gemak en luxe terwijl je midden in de natuur zit en lekker buiten kunt leven. Ook bevatten de meeste modellen een lounge gedeelte en daarnaast een overdekte houten veranda. Zo kun je dus altijd zelf bepalen waar je gezellig kunt samenzijn en is er ruimte zat. Een glamping tent biedt dus vele voordelen, maar zoek altijd als eerste uit welke het best bij jou past!

Vergelijk verschillende modellen

Een glamping tent bestaat in veel verschillende vormen en maten. Zo bestaan er modellen met een oppervlakte van 40m2 maar ook van 70m2. Ook past er een verschillend aantal personen in elke soort tent. Dit aantal verschilt bijvoorbeeld van twee tot wel twaalf personen. Je kunt je voorstellen dat er daarom ook veel verschillende prijzen bestaan. Informeer daarom goed wat de mogelijkheden zijn zodat je op basis van je eigen voorkeur een goede keuze kunt maken. Veel sites bieden verschillende modellen van deze glamping tent aan, zodat je zelf kunt bepalen welke luxe tent voor jou het meest geschikt is.   

Een glamping tent kopen of huren

Het is ook mogelijk om een luxe tent te huren. Een groot voordeel hiervan is dat bij aankomst op de camping de tent al helemaal klaar staat. Ook wanneer je weer vertrekt na je vakantie hoeft de tent niet afgebroken en meegenomen te worden. Dit scheelt een hoop gedoe en daarmee ook tijd. Maar ook het kopen van een glamping tent levert veel op. Zo wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardig materiaal en dit zorgt voor jarenlang plezier!