Goedkope elektrische fietsen

0
704
goedkope elektrische fiets

Wie op straat om zich heen kijkt zal het ongetwijfeld opgevallen zijn: je ziet onderweg steeds meer elektrische fietsen. Vandaag de dag is een elektrische fiets niet alleen voor ouderen. Jong en oud heeft de voordelen van een elektrische fiets ingezien. Forensen stappen vaker over van het drukke OV naar een elektrische fiets. Wie 10 tot 15 kilometer van zijn of haar werk woont laat vaker de auto staan en voorkomt verloren uren in de file. Ouders van scholieren en studenten investeren niet langer in een busabonnement maar in een elektrische fiets. De accucapaciteit van elektrische fietsen is de afgelopen jaren enorm verbeterd, waardoor langere afstanden geen probleem meer zijn.

Voordelen van een goedkope elektrische fiets

Elektrische fietsen hebben veel voordelen ten opzichte van auto of openbaar vervoer. Een goedkope elektrische fiets is voordeliger in aanschaf en onderhoud dan een auto. Zeker in stedelijk gebieden, waar de reisafstanden zeker met een elektrische fiets goed te doen zijn. Een enkele rit van 20 kilometer is op een e-bike een fluitje van een cent. Een elektrische fiets bespaart veel Co2 uitstoot, met name ten opzichte van een goedkopere oude dieselauto. Het opladen van een accu kost natuurlijk stroom, maar de opwekking hiervan is vele malen schoner dan de productie van benzine of diesel. Zeker als je zelf beschikt over zonnepanelen, waarmee je zelf groene energie opwekt!

Waar koop je een goedkope elektrische fiets?

Wie zich oriënteert op een goedkope elektrische fiets raakt al snel het spoor bijster. Het aanbod van goedkope elektrische fietsen is gigantisch. Bouwmarkten, supermarkten, het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig verstand heeft van e-bikes!

De lage aanschafprijs van een elektrische fiets wordt vaak gebaseerd op de kwaliteit. Een goede fiets van de e-bike specialist bestaat uit een hoogwaardig aluminium frame met nette lasnaden, onderdelen van bekende leveranciers als Bosch, Shimano, Magura en Samsung. Veel goedkope e-bikes beschikken over goedkope en zelfs imitatie onderdelen van Chinese makelij, waarvan de levensduur bijzonder kort is.

Accucapaciteit

Met name de accu’s van deze goedkope elektrische fietsen zijn discutabel: de opgegeven actieradius wordt veelal niet gehaald, ook niet in lage ondersteuning of eco-modus. Wanneer je een goedkope elektrische fiets hebt aangeschaft wil je zo ver mogelijk op één volle accu fietsen, zonder deze constant te moeten opladen. Goede accu’s beschikken tegenwoordig over een actieradius van maar liefst 150 kilometer. Hierbij moet opgemerkt worden dat dit onder de meest optimale omstandigheden is. In de praktijk is 70-75% van de opgegeven actieradius realistisch.