De voordelen van een voertuigvolgsysteem

0
929

Op het moment dat je erachter komt dat jouw auto gestolen is, kan je wereld even in elkaar storten. Met het gebruik van een voertuigvolgsysteem kan je jouw auto opsporen als deze is gestolen. Ook wordt dit systeem gebruikt om geld te besparen, dit komt door verschillende redenen die in dit artikel behandeld worden. 

 

Rittenregistratie 

Voor een ondernemer is het fijn als je geld en tijd kan besparen. Als je geen bijtelling wilt betalen voor een auto die van de zaak is, mag je maximaal vijfhonderd privékilometers per jaar rijden. Met het gebruik van een voertuigvolgsysteem kan je dit allemaal goed bijhouden. Als bestuurder krijg je kilometerstanden, gereden routes en brandstofverbruik te zien. Dit gaat allemaal vlekkeloos, omdat het een technisch systeem is. Het gaat hierdoor veel beter dan als een mens dit moet bijhouden en daarnaast bespaart het ook nog eens veel tijd. 

Het is van groot belang om dit bij te houden omdat de belastingdienst het recht heeft om jou je gereden kilometers te laten verantwoorden.  

 

Brandstofkosten besparen 

Als jij het voertuigvolgsysteem koppelt aan een tankpas, kan jij bijhouden hoe jouw medewerkers rijden. Door dit bij te houden heb je ook inzicht in of je op dat gebied wellicht nog winst kan behalen. Als je ziet dat iemand anders veel brandstof verspilt, kun je oplossingen bedenken om dit te verminderen. 

 

Btw terug 

Wanneer je zakelijke ritten hebt gereden, heb jij het recht om btw terug te vragen. Om deze btw terug te vragen, heb je wel jouw gereden kilometers en een overzicht van relevante kosten nodig. Het kan veel moeite kosten om dit allemaal bij te houden, maar door middel van een volgsysteem wordt dit zo gedaan. Dit wordt heel precies gedaan, waardoor jij precies de btw terugkrijgt die je hoort te krijgen. 

 

Diefstal 

Het laatste voordeel is dat je jouw auto kan volgen als deze gestolen wordt. Zo hoef je nooit meer stress te hebben als jij jouw auto kwijt bent, want met dit systeem kan je op de meter nauwkeurig zien waar de auto zich op dat moment bevindt. Je kan ook een melding krijgen als jouw auto wordt verplaatst op een manier die niet normaal is. 

Als manager of ondernemer is het dus handig om een voertuigvolgsysteem te hebben als jij voertuigen hebt die gebruikt worden voor zaken. Het bespaart tijd en kosten, wat bij een druk bedrijf erg fijn is. Als het voertuig gestolen wordt, is dit bovendien geen enkel probleem!