Niks is lastiger dan de juiste auto kiezen. Sommige mensen sparen veel geld en kopen een gloednieuwe auto, maar sommige mensen vinden het autorijden niet zo belangrijk en kiezen voor een goedkope tweedehands (occasion). In de deze blog bereid ik jou voor op het kopen van een nieuwe auto.

Kopen of leasen?

Je gaat de overweging maken om de auto te leasen of te kopen. Maar wat zijn nou eigenlijk door voordelen van leasen en de voordelen van het kopen?

Ik zal beginnen met het leasen. Hij ligt erg voor de hand, je hoeft geen groot bedrag op je rekening te hebben staan en je kunt vaak een jaarlijks contract afsluiten zodat je het volgende jaar weer een gloednieuw auto kunt rijden. Ik begrijp het als dat allemaal niet van je hoeft. Het kan ook zijn dat je een auto gaat leasen met een negatieve BKR registratie. Dit is geen probleem. Er zal dan gekeken worden naar mogelijkheden voor het leasen. De financiële mogelijkheden worden besproken met de ondernemer, in dit geval jij. De verzekering en onderhoudskosten zitten ook allemaal in de leaseprijs. Je weet dus precies wat je maandelijks kwijt gaat zijn.

De voordelen van het kopen van een auto is dat hij doorgaans aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe lease auto. Je kunt er direct over beschikken, vooral als je hem van een particulier koopt. Je krijgt ook zelf de keuze waar en wanneer je onderhoud laat uitvoeren.

Misschien vertrouw je het niet helemaal als de auto van een particulier komt, dit kan natuurlijk komen doordat hij is afgetrapt en toch niet helemaal lekker meer klinkt. Dan is de optie om een tweedehandsauto bij een autodealer te kopen. Vaak worden deze auto’s met een technische inspectie gekeurd voordat ze verkocht worden.

Soorten, maten, kleuren en vormen

Er zijn wel duizenden soorten automerken op de markt. Maar welk merk past nou het best bij jou? Er zijn genoeg testen online om te kijken in welke auto jij kan rijden. Ga eens na wat je budget is, wat wil je maximaal uitgeven aan een auto. Wil je een nieuwe of een occasion? Heb je een bepaalde kleur in gedachte waar je altijd al van hebt gedroomd? En het belangrijkste overal, waar ga je de auto voor gebruiken. Ga je elke dag lange afstanden rijden of alleen naar de plaatselijke supermarkt. Zodra je al deze punten onder elkaar op een rijtje hebt gezet, kom je er maar snel genoeg achter welke auto het best bij jou past.