Werk is al vermoeiend genoeg, maak het jezelf makkelijker

0
632
Bureaus

Je komt op het werk en ziet een lange rij bureaus, dat ken je ondertussen wel. Iedereen doet zijn eigen ding en is hard aan het werk, of misschien zitten ze wel allemaal aan een tafel te werken. Hoe dan ook, het is weer een nieuwe dag op het werk. En je wilt het wel een beetje naar je zin hebben, je hebt immers weinig tijd meer over als je thuiskomt.

We zijn al druk genoeg

Als je thuiskomt van het werk, dan heb je waarschijnlijk geen zin meer om nog allerlei klusjes in en rond het huis te doen. Je hebt je energie voor de dag al wel gebruikt en kijkt er erg naar uit om gewoon een warme douche te nemen en languit op de bank te gaan liggen. Dat zou natuurlijk ideaal zijn, maar dan komen er nog van die dingen zoals boodschappen doen, koken, de was doen. Daar heb je al helemaal geen zin in. En dat is ook logisch, het is nou niet bepaald een leuke hobby, maar het moet wel gebeuren.

Bureaus

Multitasken kan prima

Ja, ja, mensen zeggen altijd dat multitasken helemaal niet handig is, omdat je dan je aandacht ergens maar half bij hebt. Maar je kunt tegenwoordig zo veel dingen online doen, dat het zonde zou zijn als je dat niet deed. Je kan op het werk gewoon even een momentje pakken om de boodschappen te bestellen, dat kan toch prima zat. Om nou na je werk nog even naar de winkel te racen is ook zo vervelend, je moet alleen wel zorgen dat je je werk niet helemaal links laat liggen natuurlijk, doe het even in je pauze, of als er even niets te doen valt.

Wacht niet tot het laatste moment

Als je alle klusjes maar uitstelt, dan hopen ze alleen maar op, en dan worden het er meer en meer. Je kan best voordat je naar je werk gaat even de wasmachine of de droger aanzetten, die is wel weer klaar tegen de tijd dat jij thuiskomt. Scheelt jou weer werk als je dan eindelijk uit je werk komt en je daar al helemaal geen zin meer in hebt. In de ochtend heb je tenminste nog niets gedaan, dus dan is het niet zo’n taak. Ditzelfde kun je natuurlijk ook doen met de vaatwasser, hup alles erin en je zet hem aan. Makkelijk zat, en als je dan thuiskomt is het weer klaar voor gebruik. Zo maak je alles een beetje simpeler.