Neem al je spullen gemakkelijk met je mee

0
646
Backpack

Soms zijn er gelegenheden waarbij je flink wat spullen mee wilt nemen, maar je toch je handen vrij wilt hebben. Je kunt er dan voor kiezen om toch minder mee te nemen, je partner met je spullen te laten slepen of een handige backpack mee te nemen. En dan hoef je heus niet direct aan zo’n hele grote rugtas te denken. Een kleine rugzak is ook al fijn. Je neemt gemakkelijk alles wat je wilt mee op je rug en je hebt je handen dan dus vrij. Je kunt dan lekker hand in hand of arm in arm lopen zonder dat je handtas in de weg zit.

Een rugtas is misschien iets gevoeliger voor zakkenrollers

Kies dus een rugtas die je heel goed kunt afsluiten en zorg dat je met enige regelmaat controleert of de tas nog intact is. Draag echter je rugzak niet op je buik. Om te beginnen is dat geen gezicht en het doet ook direct alle voordelen van zo’n tas teniet. Je ziet het nog wel eens bij oudere mensen in drukke gebieden, maar je kunt het vergelijken met sokken in sandalen. Gewoon niet doen.
Backpack

Een hele grote rugtas mee op vakantie

Wanneer je gaat backpacken moet je al je spullen meenemen op je rug. Je hebt dan een flinke rugtas nodig. Want werkelijk alles moet erin! Van je slaapmatje tot je slaapzak, van al je potten en pannen tot al je spullen voor persoonlijke verzorging. Je hebt dan echt wel een stevige tas nodig en fijne, brede schouderbanden. Ook wil een band om je middel nog wel eens helpen om je goed stabiel te houden. Zo’n band om je middel zorgt ook voor een betere houding en een betere verdeling van het gewicht van je tas. Door deze band rust niet het complete gewicht op je schouder.

Ga naar de winkel om de tassen te passen

Je zou denken dat iedere rugtas bij iedereen past, maar dat is niet helemaal waar. Het is echt van belang om een tas te passen en op je schouders te voelen voor je ‘m aanschaft. En daarna is het slim om te oefenen met het extra gewicht dat je van plan bent om mee te nemen. Voer dit gewicht en de lengte van je wandeltochten langzaam op zodat je goed kunt wennen. Het zou toch jammer zijn als je er tijdens je reis achter komt dat je het gewicht eigenlijk niet kunt dragen!