Activiteiten na je werk waar je eigenlijk geen zin in hebt

0
740
Trixie

Na je werk kom je natuurlijk moe thuis. Het is een lange dag geweest en mensen hebben de hele zag aan je hoofd lopen zeuren. Dan kom je thuis en dan ga natuurlijk het liefst op de bank liggen en voer je de rest van de avond niets meer uit. Helaas kan dat niet alle avonden zo fijn zijn. Er moeten namelijk gewoon dingen gedaan worden buiten het werk. In deze blog geen ik een aantal voorbeelden van activiteiten waar de meeste mensen na hun werk geen zin meer in hebben. Tevens biedt ik een aantal alternatieven en oplossingen op deze activiteiten iets leuker te maken.

De hond uitlaten

Zodra je de sleutel omdraait wordt jouw grote vriend al wakker en begint al blaffend naar je toe te rennen. Natuurlijk wil jij het liefst even je rust hebben. Dit lieve beestje heeft jou de hele dag echter moeten missen en heeft ook zijn beweging nodig. Probeer dus niet eerst te gaan zitten op de bank en te denken dat je de hond wat later uitlaat. Laten op de avond heb je er namelijk zeker niet meer zin in. Pak gewoon gelijk de looplijn en ga je hond uitlaten. Bovendien is het ook belangrijk om wat verse lucht binnen te krijgen als je de hele dag binnen hebt gezeten op werk. Sneeuwt of regent het en heb je daardoor nog minder zin om de hond uit te laten? Leg dan in de ochtend een regenjas klaar. Zo kan je gelijk na je werk vertrekken en geen tegenzin kan gaan ontwikkelen. Overigens kan het voor de hond ook koud zijn, dus misschien is het fijn om hem of haar ook nog een regenjas aan te doen, bijvoorbeeld van Trixie. Deze kan je vinden bij een dierenspeciaalzaak.

Koken

Uiteraard is het na zo’n lange dag niet altijd een leuke bezigheid om nog lang in de keuken te gaan staan. Dan is het erg aantrekkelijk om eten thuis te laten bezorgen, maar dit is meestal niet de gezondste keuze. Het helpt om in de loop van de dag al te bedenken wat je die avond wilt koken en wat je hiervoor qua ingrediënten nodig hebt. Ook is het dan natuurlijk fijn om de boodschappen al in huis te hebben, dat scheelt weer extra tijd. Zodoende is het makkelijk om in het weekend al ruim vooruit boodschappen te doen. Bedenk dus in het weekend welke maaltijden je die week wilt consumeren en sla deze ingrediënten alvast in.